Jan’s Stukkie- week 44 – Lekker eten? (995)

Jan’s Stukkie- week 44 – Lekker eten? (995)
Lekker eten?

Raar eigenlijk dat als je wat ouder bent het net lijkt of de dagen minder lang zijn dan toen je nog gewoon een baas had. Ik heb er nu geen meer maar doe zelf nog ontzettend veel, te veel zeggen sommigen, vooral m’n Jootje.

Deze krant, de muziek, radio en de dingetjes voor een tv-zender maken het in combinatie met het schrijven van een boek en ook nog een bende kinderen en kleinkinderen het er niet rustiger op. Dus zit ik altijd in tijdsnood, ik kom een maand in een week tekort.

En zo kwam het dus dat ik hier bij nacht en ontij nu voor u de wekelijkse column zit te pennen.
Als je gewoon werk hebt, wat ik nooit heb gehad want als liftmonteur moest je eveneens bij nacht en ontij uitrukken, maar normaal gesproken trek je dan de deur aan het eind van de dag potdicht. Tussendoor kijk ik wel het nieuws op de tv, want je moet wel weten wat er zoal is gebeurd.

Ik hoorde dat nu het bewerkte vlees aan de beurt is om gevaarlijk te zijn, tja, de drankjes waren al een keer geweest en van snoepen weet iedereen al dat het slecht kan zijn. Weet u trouwens dat in heel veel snoep ook restanten van dieren zitten?

Ik eet niet vaak vlees, maar de bekende worst van de H is nog steeds, een beetje, iets waar ik wel eens trek in heb. Maar ja, zoals met veel dingen is het ook niet meer wat het geweest is. Vroeger waren ze sappig en geurig en je vrat je vingers er bij op. We hebben het nu al een paar keer gehad dat het vel, eigenlijk een darm, zo dik en taai was dat je je mond vol had met ‘plastic’ en dat je maalmolen spierpijn kreeg van het kauwen, kauwen en nog eens kauwen.

Zuurkool met een H.. worst, het was zo lekker, maar nu moet ik als een heuse chirurg eerst de worst ontleden zodat ik het dikke en erg storende vel kan losmaken van de zilte inhoud, die overigens ook niet meer zo hartig is als jaren geleden.

U begrijpt het al, lekker eten is soms een heel geworstel, maar ja het is niet anders en ik kan enorm goed zonder vlees hoor. Een lekker biefstukje gaat er bij mij altijd wel in, ook met mate natuurlijk want als je het dagelijks zou eten is het leuke er ook weer af.

Hoewel ik, zoals ik al aangaf, geen grote vleeseter ben blijf ik toch wel gewoon zo nu en dan een stukje nemen, kan best als je het maar bij een goeie slager haalt die niet met chemische middelen en E-nummers heeft gestrooid.

Het is tegenwoordig overal voor oppassen en vooral aanpassen want wat jaren geleden slecht was kan nu zomaar kerngezond zijn, en andersom.

Ik drink al jaren veel koffie omdat ik vrijwel geen alcohol drink, het was goed voor je hersens en je voorkwam er dementie mee, zo was het nieuws toen. Nu kun je er ineens weer ziek van worden of allerhande bijverschijnselen van krijgen.
Dus ik weet nog niet of ik meteen alle vleesmessen de deur uit ga doen en net als een konijn alleen maar sla, wortels en uien ga eten, op zich wel lekker, maar soms is een biefstukje met paddenstoelen en een lekker sausje toch ook wel verrukkelijk.

Nog een geluk dat ik niet sport want dan loop je ook extra kans op een kwetsuur, mooi woord trouwens.
Het lastige bij producten die wel gezond zijn, voor zover die nog bestaan, is dat ze nooit lekker zijn. Lekkere dingen zijn ongezond en dingen met een walgelijke smaak zijn gezond, belachelijk toch?

Reacties: jk@ hoogvliet.org

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie